Fursecuri glazurate cu capsuni

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Margarina Unirea Original aflata la temperatura camerei se taie cubulete apoi se mixeaza cu un praf de sare, cu zaharul si mierea pana obtinem un amestec cremos. Se incorporeaza si oul si galbenusurile, apoi faina amestecata cu amidonul, scortisoara si cacaoa. Se mixeaza la viteza maxima apoi aluatul obtinut se baga in celofan si se da la rece cca 30 minute.

2. Intre timp se mixeaza albusurile de ou cu un praf de sare apoi cu zaharul si zaharul vanilat, pana se obtine o bezea tare care se da la rece.

3. Intre doua foi de celofan intindem aluatul de la frigider, intr-o foaie cat mai uniforma, cu grosime de 4-5 mm, din care decupam cu o forma, discuri cu diametru de 4-5 cm, care se aseaza intr-o tava neunsa, usor distantate, se ung cu bezea, deasupra se presara miez de nuca si se coc la foc potrivit cca 10 minute. Dupa ce s-au racit se glazureaza cu ciocolata topita, deasupra se potrivesc cate o jumatate de capsuna (se spala capsunile inainte de ale taia, sub jet de apa rece, apoi se sterg usor cu servetel), deasupra capsunilor se glazureaza cu ciocolata alba, topita. Se dau la rece cateva minute, sa se intareasca putin ciocolata.


Retete similare