Fursecuri in forma de caise

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 4 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 1.5 cana      zahar pudra
  • 150 grame      unt
  • 1 linguri      cacao
  • 3 buc      oua
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Intr-un vas se freaca margarina Unirea cu zaharul, se adauga ouale intregi, unul cate unul, esenta de vanilie si faina cata este necesara pentru a se obtine o coca potrivit de tare.

2. Se framanta bine aluatul . Se face un sul care se imparte in sfere de marimea unei caise, se rotunjesc bine in mana si se coc pe o tava unsa cu unt si presarata cu faina, 30 - 35 minute. Dupa ce s-au racit, se taie in doua si se scobesc cu un cutit. Miezul care rezulta se sfarama bine cu o furculita. Umplutura se face astfel: se freaca untul cu zaharul pana devine spumos, se adauga miezul " caiselor", apoi cacaua si esenta de rom. Se amesteca totul pana se obtine o crema alifioasa. Se umplu jumatatile de sfere cu crema si se unesc doua cate doua.

3. Cand sunt toate umplute se pot orna cu glazura de diferite culori de preferat rosu - galbui si de asemenei fiecarei "caise i se poate infinge cate o codita de cireasa pentru a avea un aspect cat mai real. Pofta buna!


Retete similare