Fursecuri

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 100 grame      gem
  • 1 pachet      praf de copt
  • 100 grame      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 300 grame      faina
  • 180 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Punem intr-un castron zaharul pudra si margarina, care este de preferat sa fie la temperatura camerei, si o frecam spuma, ori cu mixerul, ori cu o spatula.

2. Intr-un alt castron, punem faina, adaugam galbenusul, praful de copt si margarina frecata cu zaharul pudra. Mixam toate aceste ingrediente pana obtinem o coca, pe care o introducem la frigider pentru 30 minute.

3. Dupa ce formam bilutele, cu coada unei furculite (sau cu orice alta usensila care are capatul rotunjit) formam gaurele in mijlocul fiecarei bilute.Folosindu-ne de o lingurita, umplem fiecare gaura a fursecurilor cu gem de caise, dupa care introducem tava cu fursecuri in cuptorul preincalzit. Lasam la copt timp de 10-15 minute, la foc moderat. Dupa ce s-au racit, le pudram cu zahar pudra.


Retete similare