Fursecuri umplute cu gem

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 80 min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 500 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Margarina moale,la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra si un praf de sare,adaugand oul si galbenusurile,coaja rasa de vanilie si la urma faina amestecata cu amidonul.Se mixeaza bine ,apoi aluatul se infasoara in celofan si se da la frigider cca 30 minute.

2. .Se imparte aluatul in 4 parti egale,apoi fiecare parte se intinde intre doua folii de celofan,intr-o foaie groasa de pana la maxim 0,5 cm,apoi se decupeaza discuri cu diametrul de 4-5 cm. Doua parti de aluat se pregateste in discuri iar celelalte duoa parti se pregatesc aceleasi discuri din care se decupeaza mijlocul ajutandu-ne de mici forme sau de un paharel care are gura de un diametru mai micut.

3. Fursecurile se coc in tavi neunse,cca 10 minute,la foc potrivit.Se scot calde din tava apoi se ung cu gem fiecare disc intreg si se lipesc de discurile decupate apoi se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie. Pofta buna!


Retete similare