Galuste cu prune

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • scortisoara      condimente
  • 2 linguri      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 1 linguri      gris
  • 300 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se curata cartofii, se spala, se taie in sferturi si se pun la fiert. Dupa ce au fiert, se zdrobesc cu o furculita si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi margarina , oul, grisul, faina si sarea. Se framanta usor, pana se formeaza un aluat mai moale.

2. Se spala prunele, dupa care se sterg cu un servetel. Se rostogolesc prunele pe rand in aluat, pana cand se acopera complet, dupa care se formeaza bile. Se pune pe foc o cratita cu apa, se pun galustele, cam 8-10 bucati o data, si se lasa sa fiarba la foc mic cam 10 min.

3. Se scot cu o spumiera si se aseaza intr-un castron. Separat, intr-o tigaie se topeste o lingura de unt peste care se adauga pesmet si scortisoara. Se amesteca pesmetul cu zaharul si se dau galustele prin aceasta compozitie.


Retete similare