gheesecdke cu zmeura

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 2 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 400 ml      Frisca
  • Capsuni      fructe
  • 10 grame      cacao
  • 200 grame      zahar tos
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru blat se pregatesc: 250g biscuiti digestivi, 200g margarina Unirea Original, 10g cacao si 4 g (1.5 lingurite) scortisoara. Se sfarma biscuitii si se amesteca cu margarina topita, cacao si scortisoara. Apoi se aseaza intr-o forma de tort si se taseaza. Se da la rece pentru 5-10 min

2. Pentru umplutura: 400g frisca dulce, 500g branza de vaci, 200g zahar tos, 1 esenta de vanilie, 1 pliculet de gelatina, 150g capsuni si 100g piersici din compot Gelatina se dizolva in apa rece si se lasa la inmuiat timp de o ora. Dupa o ora, se incalzeste pe foc, dar fara a o fierbe si apoi se amesteca cu branza de vaci. Frisca se bate tare si se amesteca cu branza de vaci si cu fructele taiate marunt.

3. Se asambleaza tortul si se lasa la rece peste noapte. Se orneaza cu zmeura.


Retete similare