Gogosi pufoase

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 80 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 250 grame      zahar pudra
  • 1 ceasca      ulei
  • 200 ml      lapte
  • 4 buc      oua
  • 7 linguri      zahar tos
  • 5 pliculet      zahar vanilat
  • 1000 grame      faina
  • 125 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se pun 3 sferturi de faina intr-un vas mare. Separat drojdia de amesteca cu zaharul tos pana se lichefiaza!Laptele se incalzeste, iar margarina se topeste. Galbenusul se separa de albus si se amesteca cu esenta, coaja de lamaie/portocala si cu zaharul vanilat.

2. Se amesteca toate ingredientele(fara albus) punand laptele treptat si restul de faina. Dupa ce s-a obtinut un aluat potrivit de moale se pune si uleiul se amesteca astfel incat aluatul sa se dezlipesca de castron.Se lasa la crescut 40-50 min pana isi dubleaza volumul.

3. Se intinde o foaie de 1-1,5 cm si se taie gogosile cu paharul! Se repeta procedeul pana se termina aluatul. Gogosile se mai lasa la crescut inca 10-20 min si apoi se prajesc in grasime incinsa si se pudreaza cu zahar.


Retete similare