Guguluf cu mere si ciocolata

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Checuri
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 200 grame      zahar pudra
  • 50 grame      amidon
  • Lamai      fructe
  • 250 grame      ciocolata
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 5 buc      oua
  • 150 ml      lapte
  • 350 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 180˚C. Se unge o forma de guguluf (cu diametrul de 22 cm). Merele se curata de coaja si se rad se dau pe razatoare si se stropesc imediat cu suc de lamaie. Margarina se bate cu zagarul pudra.Se adauga ouale.Se amesteca faina cu amidonul, praful de copt si zaharul vanilat si se adauga in compozitie, alternand cu laptele. Se omogenizeaza compozitia.

2. Se adauga merele rase si migdalele maruntite. Aluatul se toarna in forma, se niveleaza si se introduce la cuptor pentru 60 de minute. Se rastoarna gguguluful si se lasa sa se raceasca

3. Se topeste ciocolata cu lapte in bain-marie si se glazureaza guguluful. Se lasa sa se intareasca ciocolata si apoi se orneaza cu ciocolata alba si cu bombonele. Pofta buna!


Retete similare