Gura Raului

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 50 min

Ingrediente

  • 220 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foi: 1 ou, 150 g zahar, 2 linguri miere, 3 linguri lapte, 1 lingura bicarbonat, 50 g margarina Unirea, 450 g faina, 1 borcan gem caise; Foile: Se amesteca margarina cu zaharul, mierea, laptele si bicarbonatul. Compozitita se fierbe in baie de aburi, apoi se lasa la racit si se adauga faina. Se vor face 4 foi pe dosul tavii.

2. Crema: 250 ml lapte; 200 g zahar, 6 linguri gris, 170 g margarina unirea, 2 plicrui zahar vanilat Crema: Se pune la fiert laptele cu zahar, apoi se adauga grisul. Compozitia se lasa la racit, iar dupa ce este rece, se adauga margarina Unirea si pliculetele de zahar vanilat.

3. Asamblare: Se pune o portie de crema peste prima foaie, peste a doua se pune gemul de caise, iar peste a treia restul de crema si pe ultima foaie se pune glazura de ciocolata.


Retete similare