Inghetata falsa

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 5 grame      unt
  • 50 grame      ciocolata
  • 30 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 40 grame      zahar vanilat
  • 100 grame      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 200 ml      lapte
  • 70 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blatul 6 gălbenușuri se freacă cu 150 grame zahăr, 2 linguri cacao, 70 grame făină și un praf de copt stins cu Helas sau oțet. 6 albușuri se bat spumă fără zahăr și se omogenizează cu compoziția de gălbenușuri. Se pun în tava tapetată cu unt și cu făină sau cu hârtie pergament. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit, se lasă 15 minute la o temperatură de 180-200 grade Celsius (sau se poate verifica cu o scobitoare, după ce ați împuns blatul cu scobitoarea și aceasta iese curată, blatul este copt).

2. Crema 4 gălbenușuri , 2 linguri făină, 2 plicuri de zahăr vanilat, 200 ml lapte se învârt la rece, apoi se pun pe abur. Se învârte până devine ca o budincă. După ce s-a răcit crema, se adaugă 200 grame margarină Unirea pentru creme și 100 grame de zahăr pudră. Toate acestea se pot amesteca cu mixerul de bucătărie. Crema se întinde pe blatul răcit.

3. 4 albușuri se bat spumă pe aburi cu 200 grame zahăr. Spuma aceasta se adaugă peste cremă. Deasupra se ornează cu 50 grame ciocolată rasă.


Retete similare