Inimioara cu coaja de portocala

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Cozonaci
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 250 grame      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 200 ml      lapte
  • 575 grame      faina
  • 190 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se dizolva drojdia in lapte caldut, plus o lingurita de zahar. Se adauga 125 gr faina, se amesteca bine si se lasa la crescut pana face bulbuci. Dupa ce a crescut, adaugam peste maia, restul de faina, ouale, 60 gr margarina Unirea topita, 100 gr zahar, praful de sare. Amestecam totul bine si apoi luam la framantat. Framantam pana avem un aluat neted si elastic. Lasam la crescut. Dupa ce a crescut,i mpartim aluatul in doua. Luam o bucata si o intindem intr-o fasie lata de 10-15 cm si lunga de 60-70 de cm. Cele 130 de gr de margarina Unirea ramase le frecam bine cu 150 gr de zahar. Jumatate din crema rezultata o intindem pe fasia de aluat, iar deasupra vom presara coaja de portocala conifiata, taiata marunt dupa care rulam. Ruloul rezultat il taiam in bucatele, cam de 5 cm (tava mea ne fiind prea inalta) iar fiecare bucatica o taiem in doua cu o taietura oblica.

2. Ruloul rezultat, il taiam in bucatele, cam de 5 cm (tava mea ne fiind prea inalta) iar fiecare bucatica o taiem in doua cu o taietura oblica. In tava unsa si tapetata cu faina, am pus pe mijloc o biluta de aluat umpluta cu coaja de portocala, iar pe margini, jur imprejur am asezat bucatelele de rulou cu taietura dreapta in jos. Am facut asa pana am terminat de completat toata tava. Am lasat-o la crescut. Intre timp am facut aluatul pentru decor. Din 90 gr apa, 90 gr zahar si 45 gr miere, le-am pus pe toate intr-o cratita si am pus pe foc. Cand zaharul s-a topit am tras la o parte si am lasat la racit. Am pus apoi faina, cat sa iasa un aluat usor de intins. Din acest aluat am facut 3 trandafirasi.

3. Cand cozonacelul a crescut, cu siropul in care a fiert coaja de portocala, l-am uns pe deasupra si pe biluta din mijloc am pus decorul din trandafiri. Am pus la cuptorul de dinainte incins, cam 40 de min.la foc mediu. Dupa ce a fost gata am pensulat iarasi, cu decor cu tot si cu siropul de portocala.


Retete similare