Inimioara cu miere

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 80 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 100 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 1 linguri      cacao
  • 500 grame      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 10 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Separam albusul de la 6 oua, le batem bine, adaugam 6 linguri zahar si batem spuma tare. Pe rand adaugam 6 linguri miere de albina topita putin, ca sa fie mai fluida, dar nu fierbinte. La final punem 10 linguri faina in care am adaugat o lingurita bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama de lamaie. Compozitia obtinuta se aseaza in tava unsa cu putina margarina si tapetata cu hartie de copt .Coacem la foc mediu.

2. Crema: batem intr-un vas care poate fi pus pe aburi 4 oua cu 400gr zahar pana cand obtinem o crema ca o smantana. Cand prindem cu doua degete crema trebuie sa fie lipicioasa, cleioasa. Cand se raceste crema se amesteca cu 250 margarina Unirea pentru crema si cu cacao sau finetti dupa gust. Taiem blatul in doua, asezam prima foaie pe platou, ungem cu jumatate din crema, acoperim cu a doua foaie si apoi inbracam tortul cu restul de crema.

3. Pentru ornat folosim nucile imbracate in zahar ars, ciocolata sau orice altceva avem la indemana. Pofta buna va spun si spor la lucru!


Retete similare