Inimioare dulci - acrisoare

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 500 grame      rahat
  • Lamai      fructe
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se bat ouale cu cele 7 linguri de zahar pana se topeste zaharul. Se adauga laptele,uleiul,amoniacul stins cu o lingura zeama de lamaie si faina in asa fel sa rezulte un aluat care sa se poata modela ca o plastilina. Se intinde o foaie foarte subtire si se decupeaza fursecurile cu ajutorul unei forme.Daca nu aveti forma puteti folosi un pahar oarecare Se coc in cuptorul preincalzit,la foc mare,aproximativ 15-20 minute,pana se rumenesc foarte putin pe fund.

2. Se lasa sa se raceasca si se face crema. Se da rahatul si lamaia intreaga(cu tot cu coaja) prin masina de tocat,sau la robot. Separat se freaca margarina Unirea pentru creme cu zaharul vanilat si doua trei linguri de zahar pudra pana devine ca o crema. Eu am folosit mixerul pentru aceasta operatiune ,iar margarina am incalzit-o cateva secunde la microunde in prealabil

3. Se amesteca apoi compozitia de rahat si lamaie cu margarina. Se umplu fursecurile si se lipesc doua cate doua Se dau 10-15 minute la frigider sa se intareasca putin crema. Zaharul pudra se amesteca cu o lingura de amidon ,se adauga zeama de lamaie si esenta si se pune pe foc pana clocoteste. Se lasa apoi sa se raceasca doar atat cat sa se inchege putin, apoi se glazureaza fursecurile si se dau inca 10-15 minute la frigider sa se intareasca glazura. Se lasa apoi pana a doua zi ca sa se fragezeasca.


Retete similare