Inimioare dulci-acrisoare

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 500 grame      rahat
  • Lamai      fructe
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Bateti ouale cu cele 7 linguri de zahar pana se topeste zaharul. Adaugati laptele,uleiul,amoniacul stins cu o lingura zeama de lamaie si faina in asa fel sa rezulte un aluat care sa se poata modela ca o plastilina. Intindeti o foaie foarte subtire si decupati fursecurile cu ajutorul unei forme.Daca nu aveti forma puteti folosi un pahar oarecare Coaceti fomele in cuptorul preincalzit,la foc mare,aproximativ 15-20 minute,pana se rumenesc foarte putin pe fund. Le lasati sa se raceasca si faceti crema.Dati rahatul si lamaia intreaga(cu tot cu coaja) prin masina de tocat,sau la robot. Separat frecati margarina Unirea pentru creme cu zaharul vanilat si doua trei linguri de zahar pudra pana devine ca o crema. Eu am folosit mixerul pentru aceasta operatiune ,iar margarina am incalzit-o cateva secunde la microunde in prealabil.

2. Amestecati apoi compozitia de rahat si lamaie cu margarina. Umpleti fursecurile si se lipesc doua cate doua Le dati 10-15 minute la frigider sa se intareasca putin crema.Amestecati zaharul pudra cu o lingura de amidon ,adaugati zeama de lamaie si esenta si puneti pe foc pana clocoteste.

3. Lasati apoi sa se raceasca doar atat cat sa se inchege putin, apoi glazurati fursecurile si le dati inca 10-15 minute la frigider sa se intareasca glazura. Le lasati apoi pana a doua zi ca sa se fragezeasca.


Retete similare