Irish Coffee Cake

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 150 ml      Frisca
  • scortisoara      condimente
  • 100 grame      ciocolata
  • 2 linguri      cacao
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 275 grame      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 200 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Stafidele se pun la macerat in whisky cu cel putin 8 ore inainte de folosire. Blatul: margarina Unirea original se freaca cu 125 g de zahar. Se adauga coaja de la o portocala si ouale pe rand. Se adauga praful de copt si faina, un praf de scortisoara si o lingurita de ness. Se incorporeaza 100 de stafide macerate. Compozitia iesie grosuta, dar moale. Se pune intr-o forma cu diametrul de 23 cm unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor aproximativ 40 de minute la 175 de grade. Intre timp se face crema. Cand este gata - faceti testul cu scobitoarea - lasati 10 minute sa se raceasca in forma, apoi scoateti usor hartia de copt si asezati blatul pe un gratar metalic.

2. Crema: 50 g din margarina Unirea pentru creme, cu 150 g de zahar si cacaoa se pun pe foc moale impreuna cu 50 ml de whisky. Se amesteca mereu pana cand se topeste complet zaharul. Se ia de pe foc si se continua amestecatul pana se mai raceste, apoi de adauga o lingurita de ness, restul de margarina Unirea pentru creme si o ciocolata 75% cacao rupta bucatele. Se amesteca incontinuu pana la omogenizare. Pe masura ce se raceste, crema incepe sa se intareasca. Se adauga 100g de stafidele macerate si se omogenizeaza din nou. Se lasa deoparte.

3. Blatul se taie in 3. Fiecare parte se stropeste cu cele 100 ml de whisky ramase. Se umple cu crema inclusiv pe deasupra si pe lateral, apoi se decoreaza cu frisca dupa dorinta.


Retete similare