Isler cu crema de lapte

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 100 grame      zahar pudra
  • scortisoara      condimente
  • 50 grame      amidon
  • 250 grame      ciocolata
  • 16 grame      zahar vanilat
  • 500 ml      lapte
  • 280 grame      faina
  • 325 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Ingrediente pt fursecuri: 100 g zahar pudra, 200 g margarina, 280 g faina, 100 g nuci zdrobite (eu le-am macinat), 1 lingurita de scortisoara. Ingredinete pt crema de lapte: 1/2 litru lapte, 50 g. amidon, 2 linguri zahar, 50 g. ciocolata alba, 125 g. margarina la temp. camerei, 75 g. zahar pudra. Glazura: 2 ciocolate topite.

2. Preparare fursecuri: Se pun toate ingredientele intr-un castron si se framanta pana se leaga compozitia. Aluatul se pune in folie si se da la frigider cca 10 min dupa care se intinde o foaie la o grosime de 3 mm. Cu o forma rotunda se taie discurile de isler. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc la foc moderat in cuptorul preincalzit, 5-10 min. Se scot din cuptor cand sunt coapte. Se scot din tava, se lasa sa se raceasca dupa care se lipesc cu dulceata acrisoara, sau crema. A doua zi se imbraca in ciocolata. Ciocolata se topeste la bain marin, daca este prea groasa se adauga putin ulei astfel glazura va fi si mai lucioasa.

3. Preparare crema: Amestecam cele 4 linguri zahar + amidonul si, le adaugam incet in ploaie peste lapte (150 ml.) ca sa nu faca cocoloase. Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba, rupta in bucatele si se incalzeste la foc mic pana da in clocot; reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. Lasam la racit. (eu am scos pe balcon pentru a se raci mai repede, dar am amestecat din cand in cand in compozitie pentru a nu face crusta deasupra). Mixam margarina cu zaharul pudra si adaugam crema de lapte.


Retete similare