Isler cu crema de lapte

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 50 grame      amidon
  • 250 grame      ciocolata
  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 280 grame      faina
  • 500 ml      lapte
  • 325 grame      margarina Unirea Original
  • 100 grame      zahar pudra
  • 16 grame      zahar vanilat

Mod de preparare

1. Ingediente pt fursecuri: -100g zahar pudra, 200g margarina, 280g faina, 100g nuci zdrobite (eu le-am macinat), 1 lingurita de scortisoara Ingedinete pt crema de lapte: - 1/2 litru lapte, 50g. amidon, 2 linguri zahar, 50g. ciocolata alba, 125g. margarina la temp. camerei, 75g. zahar pudra Glazura: 2 ciocolati topite Preparare fursecuri: Puneti toate ingedientele intr-un castron si framantati pana se leaga compozitia. Aluatul ilpuneti in folie si il bagati la frigider cca 10 min dupa care intindeti o foaie la o gosime de 3 mm. Cu o forma rotunda taiati discurile de isler.Le asezati in tava pe hartie de copt si le coaceti la foc moderat in cuptorul preincalzit, 5-10 min. Le scoateti din cuptor cand sunt coapte dar nu ‘brozate’ Le scoateti din tava, le lasati sa se raceasca dupa care le lipiti cu dulceata acrisoara, sau crema. A doua zi le imbracati in ciocolata. Ciocolata o topiti la bain marin, daca este prea goasa adaugati putin ulei astfel glazura va fi si mai lucioasa.

2. Preparare crema: Amestecati cele 4 linguri zahar + amidonul si le adaugati incet in ploaie peste lapte (150ml.) ca sa nu faca cocoloase. Restul de lapte ilturnati intr-o cratita, adaugati ciocolata alba, rupta in bucatele si o incalziti la foc mic pana da in clocot; reduceti focul si adaugati amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingoasa. Lasati la racit. (eu am scos pe balcon pentru a se raci mai repede, dar am amestecat din cand in cand in compozitie pentru a nu face crusta deasupra)

3. Mixati margarina cu zaharul pudra si adaugati crema de lapte.


Retete similare