Ispita dulce

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 150 grame      nuca
  • 8 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 400 grame      zahar tos
  • 10      oua
  • 500 ml      lapte
  • 140 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Pentru pandispan: 10 albusuri, 10 linguri zahar, 4 linguri pesmet, 4 linguri faina, 2 linguri ulei, 1 plic praf de copt. Pentru pandispan se bat albusurile cu zahar, se amesteca pesmetul, faina amestecata cu praful de copt si ulei. Pregateste o tava in care ai pus hartie de copt, torni aluatul si le bagi in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute. Cand ai scos-o din cuptor trebuie unsa imediat cu crema de alune.

2. Pentru crema: 10 galbenusuri, 200 gr zahar, 1 plic budinca de vanilie, 3 linguri faina, 2 linguri cacao, 500 ml lapte, 1 pachet margarina Unirea pentru creme, 150 gr nuca, 200 gr crema de alune, 200 gr. biscuiti mai de calitatea, 300 gr frisca si fulgi de ciocolata. Se amesreca galbenusurile cu zahar, praf de budinca si faina, treptat se adauga laptele si se fierbe pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se amesteca cu margarina pana se obtine o crema spumoasa. Se imparte in doua. Jumatate ramane galbena iar cealalta jumatate se amesteca cu 2 linguri de cacao.

3. Crema galbena se intinde peste crema de alune, se aseaza un strat de biscuiti si crema de cacao. Peste crema de cacao vine frisca batuta, peste frisca presari fulgi de ciocolata.


Retete similare