Ispita dulce

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 500 ml      Frisca
  • 150 grame      nuca
  • 8 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 400 grame      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 140 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Pentru pandispan bateti albusurile cu zahar, amestecati pesmetul, faina amestecata cu praful de copt si ulei. Pregatiti o tava in care ati pus hartie de copt, turnati aluatul si bagati-l in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute. Cand ati scos-o din cuptor trebuie unsa imediat cu crema de alune.

2. Crema: Amestecati galbenusurile cu zahar, praf de budinca si faina, treptat adaugati laptele si lasati la fiert pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit amestecati cu margarina pana se obtine o crema spumoasa. Impartiti in doua. Jumatate ramane galbena iar cealalta jumatate o amestecati cu 2 linguri de cacao.

3. Crema galbena o intindeti peste crema de alune, asezati un strat de biscuiti si crema de cacao. Peste crema de cacao vine frisca batuta, peste frisca presarati fulgi de ciocolata.


Retete similare