Jerbo

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 300 grame      gem
  • 300 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 2 linguri      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se face un aluat din 500 g faina, 2 oua, 2 linguri de zahar, coaja rasa de la o lamaie, un pachet margarina Unirea, un cub de drojdie.

2. Se lasa la dospit timp de o ora apoi se imparte in 4. Se intind 4 foi si se aseaza intr-o tava. Fiecare foaie se unge cu gem si se preasara nuca macinata, apoi se aseaza alta foaie si iar se unge cu gem si se preasara nuca macinata pana terminam foile.

3. Se coace 30 de minute. Cand se raceste se pudreaza cu zahar.


Retete similare