Jerbou

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 75 min

Ingrediente

  • 5 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 300 grame      zahar pudra
  • 200 grame      gem
  • 250 grame      nuca
  • 70 grame      ciocolata
  • 1 pachet      praf de copt
  • 4 linguri      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 500 grame      faina
  • 300 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se amesteca faina cu ouale (fara un albus) ; se adauga 50 g zahar pudra, margarina si praful de copt. Se face o coca care se imparte in 3 parti egale si se intinde (trebuie sa iasa 3 foi egale, de dimensiunea tavii).

2. Se amesteca nuca macinata (sau taiata) cu 250 g zahar pudra. Se intinde un strat subtire de gem pe prima foaie si se pune jumatate din umplutura de nuca. La fel se procedeaza si cu a 2 a foaie. Se pune si a 3a foaie, lasa putin sa se odihneasca si se inteapa. Se coace la foc mediu, aproximativ 40 de min.

3. Se amesteca bine 4 linguri de zhar cu ciocolata rasa. Se pune pe foc si se adauga 5 linguri de apa. Se amesteca la foc mic, pana cand zaharul s-a topit. Cand prajitura e coapta se torna aceasta glazura cat e calda. Se lasa sa se intareasca.


Retete similare