Jerbou

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 75 min

Ingrediente

  • 70 grame      ciocolata
  • 5 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 500 grame      faina
  • 200 grame      gem
  • 300 grame      margarina Unirea Original
  • 250 grame      nuca
  • 3 buc      oua
  • 1 pachet      praf de copt
  • 300 grame      zahar pudra
  • 4 linguri      zahar tos

Mod de preparare

1. Amestecati faina cu ouale (fara un albus) ; adaugati 50g zahar pudra, margarina si praful de copt. Faceti o coca pe care o impartiti in 3 parti egale si pe care o intindeti (trebuie sa iasa 3 foi egale, de dimensiunea tavii). Amestecati nuca macinata (sau taiata) cu 250g zahar pudra

2. Intindeti un strat subtire de gem pe prima foaie si puneti jumatate din umplutura de nuca. La fel procedati si cu a 2 a foaie. Puneti si a 3a foaie, lasati putin sa se odihneasca si o inteapati. Se coace la foc mediu, aproximativ 40 de min.

3. Amestecati bine 4 linguri de zhar cu ciocolata rasa. Puneti pe foc si adaugati 5 linguri de apa. Amestecati la foc mic, pana cand zaharul s-a topit. Cand prajitura e coapta turnati aceasta glazura cat e calda. O lasati sa se intareasca.


Retete similare