Kis

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 350 grame      zahar pudra
  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 5 linguri      ulei
  • 50 grame      unt
  • 3 linguri      cacao
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 450 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 430 ml      lapte
  • 210 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: 160 g zahar se freaca cu 6 galbenusuri spumos. Adaugam 5 linguri ulei, 3 linguri cacao, 1 lingurita bicarbonat stins cu otet, 150 g faina. Se fac 2 foi care se intind cu lingura pe dosul tavii, inmuind lingura in ulei cald.

2. Crema: 400 ml lapte si 3 linguri faina se amesteca cu 2 linguri zahar si 2 pliculete zahar vanilat. Se face un scrob. 200 g zahar pudra si 200 g margarina Unirea pentru creme se freaca spuma. Se amesteca cu scrobul rece. Se umplu foile. Deasupra se pune o glazura din 6 albusuri batute spuma cu 250 g zahar, batuta pe aburi.

3. Glazura rece: 150 g zahar pudra cu 2 linguri unt si 3 linguri lapte fierbinte se amesteca. Se toarna peste prajitura.


Retete similare