Krantz

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 100 grame      zahar pudra
  • 250 grame      nuca
  • 1 pachet      praf de copt
  • 20 grame      zahar vanilat
  • 600 grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 200 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 4 oua,200 gr zahar, 60-70 gr faina,un praf de copt. Se amesteca zaharul cu ouale si se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Dupa aceea s-a incorporeaza si faina si praful de copt si se baga la cuptor.

2. Crema: 4 galbenusuri, 200 gr zahar tos,esentea, 100 ml de cafea, 200 gr margarina Unirea. Se pun pe foc primele 4 ingrediente pana se se ingroasa amestecul. Dupa ce compozitian a fost lasata sa ajunga la temperatura camerei se adauga zi margarina si se mixeaza. Se baga la frigider.

3. Blat2: 4 albusuri, restul de zahar, 100 gr nuci. Se face o compozitie de bezea la care se adaua nucile pisate in prealabil si se coace. Glazura: Eu am folosit zahar puda.Topim zaharul pudra si adaugam nuca. Dupa ce toata nuca s-a tavalit prin zahar o rasturnam pe hartie de copt. Dupa racire o pisam trecand cu un facalet pe deasupra ei. Asamblare: Blat + crema + blat2 + crema + glazura. Un gust excelent!


Retete similare