Kuglof

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Checuri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • rom ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • scortisoara      condimente
  • 75 grame      nuca
  • 2 linguri      cacao
  • 1 grame      zahar vanilat
  • 250 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 50 ml      lapte
  • 200 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 250 g margarina, 250 g zahar, 200 g faina, 5 oua, un zahar vanilat, 2 linguri esenta rom, sare, un pliculet drojdie uscata, 50 ml lapte. Umplutura: 100 g stafide inmuiate in 2 linguri de rom, 100 g caise uscate inmuiate in coniac, scortisoara, 75 g nuci sau alune macinate, o lingura de rom, o ciocolata neagra, 2 linguri cacao, 70 g alune de padure.

2. Se freaca margarina spuma, se adauga treptat zaharul, vanilia, ouale, romul si sarea. Se incorporeaza faina cernuta, cu drojdia si cantitatea de lapte necesara. Se imparte in patru parti egale. Se amesteca prima parte de aluat cu bucatelele de caise scurse si taiate si se intinde pe fundul formei unse cu margarina (forma cu gaura in mijloc). Cea de-a doua parte de aluat se amesteca cu scortisoara, nucile , romul, stafidele si se intinde in forma. A treia parte de aluat se amesteca cu cacao si cu ciocolata rupta bucati, si se intinde in forma.

3. Ultima parte de aluat se amesteca cu alunele zdrobite. Forma astfel pregatita se introduce in cuptorul incalzit 55-60 min, la foc potrivit. Se pudreaza cu zahar pudra si vanilie.


Retete similare