Kurtos Kalacs (cozonac secuesc)

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Cozonaci
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 500 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 300 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 80 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Am pus ingredientele pentru aluat in masina de paine (faina, laptele, margarina Unirea, ouale), am setat-o pt framantat si dospit si am lasat-o sa-si faca treaba. Intre timp am pus apa si zaharul pe foc si l-am lasat sa dea cateva clocote, mai exact pana s-a topit zaharul, apoi am dat siropul la rece. Am amestecat nuca cu zahar (puneti zahar in functie de cat doriti sa fie de dulce) si am pus amestecul intr-o tava/platou, in care sa am suficient spatiu pentru tavalitul formelor.

2. Dupa ce aluatul a dospit, l-am intins pe planseta presarata cu faina intr-o foaie de aproximativ 1cm, pe care am taiat-o in fasii late cam de 2 cm. Am uns formele, cu putina margarina si am infasurat fasia de aluat, in spirala. Am uns cu sirop, spirala de aluat dupa care am tavalit-o prin zaharul cu nuca. Am asezat formele in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele si le-am pus in cuptorul dinainte incalzit.

3. I-am lasat cam 10-15 sa se raceasca, apoi rasucind usor, i-am scos de pe forme. Sunt la fel de gustosi si calzi si reci deopotriva. Pofta buna!


Retete similare