Lamaita de post

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 200 grame      zahar pudra
  • Lamai      fructe
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foi: 250 g margarina Unirea, o lingurita amoniac stins cu otet sau lamaie, faina cat cuprinde, apa. Se topeste margarina, se incorporeaza faina si se adauga amoniacul. Se formeaza o compozitie pentru trei foi, care se vor coace pe dosul tavii.

2. Crema: 250 margarina Unirea pentru creme, 200 g zahar, o lingura de faina, zeama de la o lamaie. Se topeste margarina, se adauga zaharul farin si faina. Dupa ce se leaga ingredientele se adauga zeama de lamaie.

3. Se lasa la rece aproximativ jumatate de ora, apoi se aseaza crema obtinuta intre cele 3 foi. Deasupra se poate rade coaja de lamaie.


Retete similare