Linter cu nuci

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 400 grame      zahar pudra
  • 300 grame      nuca
  • 1 linguri      cacao
  • 5 buc      oua
  • 400 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Coca: 250g margarina, 400g faina, 150g zahar pudra, 5 galbenusuri Umplutura: 250g zahar pudra, 5 albusuri, 300g nuci, 1 lingura de cacao

2. Margarina, faina, zaharul pudra si galbenusurile de ou se pun pe planseta se amesteca si se framanta bine. Se intinde o foaie in grosime de 1/2 cm. Se pune intr0-o tava putin unsa sa se coace pe jumatate . Intre timp, zaharul pudra, albusurile de ou, nucile macinate, cacao se pun intr-un vas iar apoi deasupra aburilor dintr-o oala.

3. Compozitia se bate cu telul pana cand se ingroasa la consistenta potrivita.Se toarna peste coca coapta pe jumatate, se intinde uniform cu un cutit si coacerea se continua pana cand prajitura este suficient de coapta. Se lasa sa se raceasca apoi se taie in felii.


Retete similare