Margarete

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Cozonaci
Dificultate
Timp 80 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 100 grame      zahar pudra
  • 100 ml      Frisca
  • 150 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 250 grame      ciocolata
  • 100 grame      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 250 ml      lapte
  • 700 grame      faina
  • 75 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Dizolvam 25 gr drojdie cu o lingura zahar, 2 linguri faina si putin lapte caldut. Lasam sa creasca 20 minute. Intr-un vas mai mare punem 700 gr faina si in mijloc adaugam: 2 oua batute cu jumatate lingurita sare si 100 gr zahar si coaja rasa de lamaie. Adaugam incet 250 ml lapte caldut in care am topit 75 gr margarina Unirea si amestecam sa obtinem un aluat omogen. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

2. Dupa ce aluatul a crescut facem din el un sul si incercam sa-l impartim in 20 bucati cat mai egale.Mai lasam bucatile sa stea si pregatim umplutura. Topim pe baie de aburi 250 gr ciocolata ,adaugam in ea 100 gr zahar pudra si 100 ml frisca nebatuta, apoi 150 gr nuca macinata si esenta de rom dupa gust. Trebuie sa avem o compozitie care sa nu curga .

3. Intindem o bucatica de aluat in forma rotunda, punem in mijloc o lingura plina de umplutura, adunam marginile si intindem in forma rotunda. Crestam pe margini ca sa obtinem petale de floare si intoarcem fiecare petala ca sa se vada umplutura. Asezam fiecare floarte in tava cu hartie de copt. Cand sunt gata toate florile ungem cu ou batut si presaram in mijloc susan sau stafide. Coacem la foc mediu sa devina doar putin aurii, fara sa prinda prea multa culoare. Cand se racesc presaram cu zahar pudra.


Retete similare