Mascota

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 200 grame      nuca
  • 30 ml      ulei
  • 50 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 25 grame      zahar vanilat
  • 1000 grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 300 grame      faina
  • 500 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se pune la fiert laptele, margarina, zaharul cacaoa pana da in fiert. Din aceasta compozitie se iau 12 linguri. Dupa aceea in compozitia ramasa se adauga nuca taiata bucati.Dupa ce se raceste se pune peste aceasata compozitie galbenusurile, praful de copt , esenta de migdale si faina. Se amesteca bine si se pune la copt in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Dupa ce s-a copt se pune deasupra cele 12 liguri oprite de compozitie.(care trebuie sa fie calduta).

2. Crema Se face o ciulama din 5 galbenusuri, zahar cacao, lapte faina si se pune la fiert pana se ingroasa dupa care se da la rece. Se freaca margarina si treptat se aduga in ea cate o lingura din ciulamaua facuta pana se incorporeaza toata compozitia.

3. Se aseaza crema peste blat se intinde si deasupra se rade ciocolata sau nuca macinata.


Retete similare