Mazurca neagra

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 70 min

Ingrediente

  • 5 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 200 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 100 grame      ciocolata
  • 1 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 500 grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 12 linguri      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se mixeaza margarina cu 250 g zahar pana se topeste zaharul. Dupa aceea se adauga nuca macinata, cacaoa, praful de copt stins cu zeama de lamaie, faina si la urma albusurile batute spuma tare, incorporate usor, de sus in jos.

2. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina si se da la cuptorul preincalzit, la foc potrivit 20 de minute.

3. Intre timp galbenusurile se mixeaza cu restul de 250 g zahar pana se face o crema, care se pune peste foaia coapta din tava si se mai lasa la cuptor inca 5 minute sau pana cand prajitura este coapta - faceti testul cu scobitoarea. Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca in tava, iar cand este rece se glaseaza cu o ciocolata menaj topita in 2-3 lingurite de apa. Se da la rece cateva ore, apoi se portioneaza si se serveste.


Retete similare