Mazurca neagra

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 70 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      cacao
  • 100 grame      ciocolata
  • 5 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 12 linguri      faina
  • Lamai      fructe
  • 200 grame      margarina Unirea Original
  • 200 grame      nuca
  • 8 buc      oua
  • 1 pachet      praf de copt
  • 500 grame      zahar tos
  • 1 pliculet      zahar vanilat

Mod de preparare

1. Mixati margarina cu 250g zahar pana se topeste zaharul. Dupa aceea adaugati nuca macinata, cacaoa, praful de copt stins cu zeama de lamaie, faina si la urma albusurile batute spuma tare, incorporate usor, de sus in jos. Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina si o puneti la cuptorul preincalzit, la foc potrivit 20 de minute.

2. Intre timp mixati galbenusurilecu restul de 250g zahar pana se face o crema, pe care o puneti peste foaia coapta din tava si o mai mai lasa la cuptor inca 5 minute sau pana cand prajitura este coapta - faceti testul cu scobitoarea.

3. Dupa ce o soateti din cuptor, o lasati sa se racoreasca in tava, iar cand este rece o glasati cu o ciocolata menaj topita in 2-3 lingurite de apa. O dati la rece cateva ore, apoi o puteti portiona si servi .


Retete similare