Melcisori cu mere si nuca

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 25 min

Ingrediente

  • 50 grame      nuca
  • Mere      fructe
  • 60 grame      zahar vanilat
  • 200 grame      zahar tos
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluatul foietaj se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Merele se curata, se dau pe razatoare si se calesc in margarina Unirea topita. Dupa ce apa s-a evaporat, se amesteca cu zaharul si miezul de nuca pisat marunt.

2. Pe fiecare foaie de aluatul se intinde un strat nu foarte gros din compozitia de mere cu nuca, apoi se formeaza rulouri care se taie in bucati late de 2cm.

3. Se aseaza pe o tava tapetata cu faina cu fata in sus si se coc la foc potrivit in cuptorul incins in prealabil. Sunt gata cand s-au rumenit usor. Se servesc cu zahar pudra vanilat sau fara, dupa gust. Pofta buna!


Retete similare