Melcisori cu nuca si miere

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Cozonaci
Dificultate
Timp 70 min

Ingrediente

  • 50 grame      zahar pudra
  • 200 grame      nuca
  • 100 grame      ciocolata
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 300 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 600 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Desfacem drojdia cu putina faina, 2 linguri zahar si 150 ml lapte caldut. Dupa 15 minute, intr-un castron mai mare cernem faina (macar cu o strecuratoare de supa din aceea emailata doar ca sa fie aerisita faina), si in mijloc facem o gropita unde vom pune maiaua crescuta, 5 galbenusuri amestecate cu 150 g zahar si 50 g margarina. Ca in orice aluat punem si un praf de sare. Framantam un aluat potrivit de tare care sa-l putem intinde si in impartim in 2 parti egale. Intindem pe rand fiecare parte si ungem cu un amestec format din 150 g margarina, 150 gr zahar si nuca (sau mac sau ce vom folosi pt umplut).

2. Rulam strans apoi taiem cozonacul obtinut cu o ata in felii de 2 cm pe care le asezam in tavi unse si cu hartie de copt. Intre melcisori lasam distanta pentru ca vor creste. Nu trebuie sa mai lasam la crescut, putem coace direct 30 min la 160-170 grade.

3. Din 350 ml lapte facem un amestec cu cele 3 linguri de miere si turnam peste melcisorii copti si mai dam 5-10 min la cuptor. Uitasem sa spun ca din cantitatea de lapte stropim de 2 ori ca sa intre mai bine in aluat si dupa fiecare etapa mai punem tava la cuptor. Cand sunt gata pudram cu zahar pudra.


Retete similare