Mika-Ki

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 50 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • Lamai      fructe
  • 2 linguri      cacao
  • 450 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 1 cana      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 5 oua, 1 cana faina (250g), 1 cana zahar (250g), 2 linguri cacao, 1 plic bicarbonat de sodiu stins cu zeama de la o lamaie. Albusurile se bat cu zaharul pana se obtine o spuma tare. Se adauga galbenusurile, cacaoa, bicarbonatul stins cu zeama de la lamaie si la sfarsit, treptat, faina. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune la cuptor la 180 de grade. Cand e rece blatul se taie in 2 pe orizontala.

2. Crema: 500 ml lapte, 3 budinci vanilie, 3 sferturi dintr-o cana cu zahar (200g), o sticluta esenta de migdale, 200 g margarina Unirea. Se face budinca cu lapte. Cand se raceste se amesteca cu margarina facuta spuma. La sfarsit se adauga esenta de migdale.

3. Crema se intinde intre cele doua parti ale blatului si se pastreaza putina si pentru pus pe deasupra.


Retete similare