Mimoza

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 400 grame      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 3 linguri      gris
  • 375 linguri      lapte
  • 400 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 30 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Un ou se amesteca cu 150 g zahar, cu 2 linguri miere, 3 linguri lapte dulce, 30 g margarina Unirea si o lingurita biocarbonat, se pun pe flacara la foc mic pana se face ca o spuma. Nu se lasa ca clocoteasca. Se ia de pe foc, se amesteca cu 400 g faina, se framanta, se face o coca iar apoi se coc 4 foi pe dosul tavii.

2. Crema: 375 g lapte, 3 linguri cu varf gris, 250 g zahar, 250 g margarina Unirea. Se pun toate ingredientele la fiert la foc mic pana se ingroasa. Se lasa la racit, pana devine calduta.

3. Asamblare: O foaie, crema, foaie, un bocan de gem (acrisor), a 3-a foaie, crema, ultima foaie. Deasupra se pune finetti si nuca de cocos.


Retete similare