Mini-croissants

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • 1 buc      oua
  • 50 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluatul foietaj se taie in forma de triunghiuri care se vor rula de la partea mai lata spre varf ca sa se formeze croissantul. Din cele 2 jumatati obtinem in total 12 mini-croissants. Umplutura de finetti se aseaza in partea mai lata si se ruleaza ca si cornurile.

2. In tava cuptorului puneti hartie de copt sau tapetati cu faina tava. Asezati mini-croissants pe tava, la distanta unele de altele. In tava cuptorului puneti hartie de copt sau tapetati cu faina tava. Asezati mini-croissants pe tava, la distanta unele de altele. Galbenusul de ou se amesteca bine cu margarina topita, dupa care se ung croissantele, apoi se baga la cuptor la 245 oC. Se lasa timp de 10-12 minute la copt.

3. Lasati la racit si pudrati cu zahar vanilat sau glazurati cu ciocolata topita (dupa preferinte). Serviti dimineata, cu un pahar de lapte. Pofta buna!!!


Retete similare