Mini eclere

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 50 grame      zahar tos
  • 5      oua
  • 400 ml      lapte
  • 70 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Ingrediente pt coji: 250 ml apa, 100 g margarina Unirea Original, sare, 7 linguri (70g) faina, 3 oua. Se pune apa la fiert cu margarina, am lasat pana s-a topit margarina, se adauga faina si sarea. Faina se adauga toata dintr-o data si se amesteca bine. In timp ce amestecam faina am luat cratita de pe foc.Se lasa putin la racit si apoi se adauga ouale intregi unul cate unul: se adauga un ou, se amesteca bine dupa ce s-a incorporat primul ou se adauga al 2-lea. La fel si al 3-lea dupa ce a fost incorporat al 2-lea. Se pune in forma de ornat (posh) si intr-o tava, pe hartia de copt se traseaza dungi in dimensiunile dorite. Se dau la cuptor pana devin aurii.

2. Ingrediente pt crema de vanilie: 400 ml lapte, 3 linguri amidon, 5 linguri (50g) zahar, vanilie, coaja rasa citrice, 2 oua, 3 linguri margarina. Glazura: 200 gr ciocolata, 75 gr frisca lichida. Pt crema de vanilie: Se dizolva amidonul in lapte rece, cat sa nu aibe cocoloase. Se pune laptele, amidonul dizolvat, ouale, zaharul intr-o craticioara la foc mediu si se amesteca tot timpul pana crema incepe sa fiarba. De la primul bulbuc se fierbe exact 1 min. Se ia de pe foc si se adauga aromele, se lasa la racit. Margarina se freaca cu mixerul bine (optional se poate freca cu putin zahar pudra) si se adauga apoi crema fiarta treptat, pana se omogenizeaza.

3. Cojile se taie de-a lungul si se umplu cu crema de vanilie. Glazura: ciocolata se topeste pe foc in frisca lichida, apoi se toarna peste eclere.


Retete similare