Mini tarte cu fructe

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 1 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 40 grame      amidon
  • Capsuni      fructe
  • 160 grame      zahar tos
  • 7 buc      oua
  • 600 ml      lapte
  • 260 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluatul: Margarina" Unirea Original" (100 gr)se mixeaza cu zaharul(60 gr) pana ce acesta se topeste , apoi se pune oul (1 ou ), dupa care se adauga si faina(220 gr ) cu praful de sare . Aluatul se pune in forme speciale pentru mini tarte si se intinde bine (cu mana ). Se da la frigider pentru 20 min sau la congelator pentru 15 min , pana cand aluatul devine foarte tare .Se scoate de la frigider si se da la cuptor pentru 20 min la 180 de grade , pana cand se rumenesc bine.

2. Crema: Galbenusurile de la cele 6 oua se pun intr-o oala, peste care se adauga restul de faina si amidonul si se amesteca pana se omogenizeaza. Laptele se pune treptat si se amesteca bine , se adauga si zaharul si de amesteca cu un tel. Se pune laptele si esenta dupa care e gata sa o punem la foc mic pana se ingroasa . Crema se lasa sa ajunga la temperatura camerei si si incorporeaza margarina Unirea pentru Creme. Pe fundul tartelor puneti o lingurita mica de dulceata de capusni , peste care adaudati crema si se decoreaza cu fructele dorite de dvs.

3. Gelatina: se mesteca gelatina cu apa si se adauga treptat zaharul. Se pune 1 min la fiert , dupa care siropul rezultat se pune peste frucat , pentru ca aceste a sa isi mentina culoarea vie pana la servire.


Retete similare