Mini tarte de sarbatoare

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 600 grame      faina
  • 700 ml      lapte
  • 250 grame      margarina Unirea Original
  • 2 linguri      zahar tos

Mod de preparare

1. Intr-un bol puneti drojdia, proaspata, puneti zaharul si amestecati pana se lichefiaza, dupa care adaugati laptele caldut. Daca drojdia este uscata, atunci o desfaceti cu laptele (tot caldut )adaugand si zaharul. Intr-o craticioara puneti margarina sa se topeasca, cand s-a topit o puneti peste drojdie si lapte si incepeti sa incorporati faina amestecata cu sarea. Cum am spus, sa iasa un aluat ca de paine. Framantati bine si puneti la frigider o ora. Pregatire mini tarte: Folositi forme mici din comert. Intindeti o foaie de aluat, subtire cam cat lama cutitului, decupati cu gura formei, puneti aluatul in forme , intepati-l cu furculita si lasati-l la cuptorul incins de dinainte, cam 15 min. Cand sunt gata scoateti-le din forme.

2. Dupa ce se racest, treceti marginele mini tartelor prin ciocolata topita si apoi prin nuca de cocos, astfel capatand un guleras frumos. Pentru crema: -un plic cu praf de crema de tarta din comert, 500ml lapte, 2 linguri de zahar, 100g afine congelate sau proaspete. Crema preparati-0 la rece:intr-un bol puneti laptele rece, de la frigider, cu zaharul si praful de crema, amestecati cu mixerul usor pana se incorporeaza praful de crema dupa care mutati pe o viteza mai mare. Amestecati energic si cand crema a capatat consistenta, adaugati afinele. Mai amestecati 2 minute si crema este gata,va capata o culoare mov de la afine.Cu aceasta crema umpleti minitartele.

3. Pentru decor: -nuca de cocos, -ciocolata menaj. Pe hartie de copt desenati inimioare, topiti intai ciocolata neaga si cu coltul unei pungute trasati conturul inimioarelor. Lasati sa se intareasca si apoi topiti ciocolata alba si umpleti inimioarele. Cand se intaresc, le dezlipiti cu gija si decorati minitartele.


Retete similare