Minieclere Glazurate

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 100 grame      ciocolata
  • 24 grame      zahar vanilat
  • 300 grame      zahar tos
  • 4      oua
  • 1000 ml      lapte
  • 550 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pui la fiert apa, sarea si margarina Unirea Original, taiata bucati; Cand lichidul clocoteste adauga o cana cu faina (mai putin cele 8 linguri necesare pentru crema de vanilie!) si amesteca pana ce aluatul se desprinde de vas. Lasi sa se raceasca un timp apoi inglobezi , pe rand ouale. Formezi mici gramajoare, pe care le coci la foc incins.

2. Lasi bilele obtinute la racit apoi le tai capacelul , le ungi cu crema de vanilie, obtinuta astfel:fierbi 800ml de lapte in care pui amestecul de faina , zahar si restul de lapte. Compozitia trebuie sa fie omogena, consistenta; introduci apoi margarina Unirea pentru creme treptat, vanilia si zeama de lamaie. Obtii o crema pufoasa,deosebit de gustoasa!

3. Dupa ce le-ai umplut pe toate, le glazurezi cu ciocolata topita.


Retete similare