Minieclere

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Punem apa cu margarina intr-o craticioara pe foc.Cand s-a topit margarina dam deoparte, adaugam faina, toata odata, si amestecam pana se incorporeaza bine. daugam apoi ouale , unul cate unul, amestecand intr-una. Obtinem un aluat lipicios

2. Cu ajutorul unui sprit punem in tava tapetata cu hartie de copt bastonase de 2-3 cm si dam la cuptor pana se rumenesc foarte putin pe fund.atentie in primele minute nu deschideti usa cuptorului , pentru ca altfel se vor lasa.

3. Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca complet si se desfac in doua Intre timp preparam crema astfel: dizolvam amidonul in doua trei linguri de apa rece ca sa nu faca cocoloase apoi il adaugam peste laptele rece. adaugam ouale si zaharul si punem sa fiarba la foc mic avand grija sa mestecam intruna ca sa nu se lipeasca.Cand a dat in clocot oprim focul, adaugam margarina si esenta de vanilie si incorporamDupa ce s-a racit complet umplem cojile de minieclere cu crema si le lipim . Facem apoi glazura astfel: rupem bucatele ciocolata, adaugam si frisca lichida (daca nu aveti puteti pune o lingura ulei sau o lingura margarina) si punem pe foc la bain marie, amestecand continuu pana se omogenizeaza. Lasam sa se racoreasca putin (nu foarte tare sa nu se intareasca) si punem intr-o punga intepata la un capat si glazuram minieclerele.Dam la frigider pentru cel putin 30 minute.


Retete similare