Minirulouri

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Cozonaci
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 15 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 300 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 300 grame      cacao
  • 100 grame      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 240 ml      lapte
  • 600 grame      faina
  • 80 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Ingrediente aluat: 600 gr faina alba, 240 ml lapte caldut, 100 gr zahar, 80 gr margarina unirea, 2 oua, 25 gr drojdie proaspata, un praf de sare, coaja rasa de lamaie, vanilie sau rom, mac.

2. Mod de lucru: Intr-un bol, cernem faina, drojdia o desfacem cu un pic de lapte caldut ,ouale le batem cu zaharul si laptele in care am pus coaja de lamaie , vanilia si praful de sare. Facem o adancitura in faina si punem drojdia desfacuta cu lapte, apoi untul topit si amestecul de oua,lapte, zahar si mirodenii. Framantam bine si lasam pana isi dubleaza volumul. Dupa ce si-a dublat volumul, impartim aluatul in trei si il intindem in fasii late cam de 10 -12 cm. Apoi taiem fasiile din din 10 in 10 cm,-eu am taiat din ochi. Pe fiecare patratel format punem umplutura pe care o dorim: gem, ciocolata sau nutela. Eu am folosit miez de nuca prajit si macinat, amestecat cu cacao, zahar, un pic de esenta de rom si un pic de lapte, pana a iesit ca o crema.

3. Am uns o forma de blat de tort si in mijloc am pus o biluta de aluat in care am pus o lingurita de gem de mure si am presarat peste ea mac. Apoi fiecare rulou format l-am pus in picioare inprejurul bilei de aluat. Am completat asa toata forma, am acoperit-o si am lasat cam 30 de min. sa creasca aluatul. Dupa ce a crescut frumos, am uns cu ou batut si am dat la cuptorul de dinainte incins, cam 40 de min.


Retete similare