Minitarte cu afine

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 25 grame      zahar tos
  • 700 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Ingrediente pentru aluat: 2 lingurite de drojdie uscata sau 35- 40 gr.proaspata, o ceasca (200ml)de lapte,1 lingura de zahar, un pachet de margarina unirea, un praf de sare, faina cit sa iasa un aluat ca de paine. Ingrediente pentru umplutura: 300 gr.afine, 2 linguri de zahar, 0 lingura de faina alba, un ou pentru uns.

2. Intr-un bol punem drojdia, daca este proaspata, punem zaharul si amestecam pana se lichefiaza, dupa care adaugam laptele caldut. Daca drojdia este uscata, atunci o desfacem cu laptele (tot caldut )adaugand si zaharul. Intr-o craticioara punem margarina sa se topeasca, cand s-a topit o punem peste drojdie si lapte si incepem sa incorporam faina amestecata cu sarea. Cum am spus, sa iasa un aluat ca de paine. Framantam bine si punem la frigider o ora. Apoi intindem aluatul in foaie nu prea subtire, decupam cu forma. Ungem formele de minitarte si le captusim cu aluatul decupat. Intepam cu furculita din loc in loc ca aluatul sa nu se umfle la copt. Dupa ce am captusit toate formele ne ocupam de umplutura. Intr-un bol punem afinele si zaharul, amestecam. Punem si faina, amestecam iarasi cu grija sa nu se farime fructele. Cu compozitia rezultata umplem minitartele, apoi mai intindem o foaie din aluatul ramas de la decupat pe care o taiem fasii. Cu aceste fasii acoperim afinele .

3. Ungem cu ou batut si dam la cuptorul incins de dinainte, cam 15-20 de min. Asta este tot:simplu si gustos!


Retete similare