Minitarte

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 200 ml      lapte
  • 600 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Ingrediente pentru aluat: 30 gr drojdie proaspata, o ceasca (200ml)de lapte, 1 lingura de zahar, un pachet de margarina Unirea, un praf de sare, faina cit sa iasa un aluat ca de paine. Mod de lucru: Intr-un bol punem drojdia, proaspata, punem zaharul si amestecam pana se lichefiaza, dupa care adaugam laptele caldut. Daca drojdia este uscata, atunci o desfacem cu laptele (tot caldut )adaugand si zaharul. Intr-o craticioara punem margarina sa se topeasca, cand s-a topit o punem peste drojdie si lapte si incepem sa incorporam faina amestecata cu sarea. Cum am spus, sa iasa un aluat ca de paine. Framantam bine si punem la frigider o ora.

2. Pregatire mini tarte: Am folosit forme din alea mici din comert. Am intins o foaie de aluat, subtire cam cat lama cutitului, am decupat cu gura formei, am pus aluatul in forme , l-am intepat cu furculita si am lasat la cuptorul incins de dinainte, cam 15 min. Cand au fost gata le-am scos din forme. Dupa ce s-au racit, am trecut marginele mini tartelor prin ciocolata topita si apoi prin nuca de cocos, astfel capatand un guleras frumos.

3. Pentru crema: un plic cu praf de crema de tarta din comert, 500 ml lapte, 2 linguri de zahar, 100 gr afine congelate sau proaspete. Crema se prepara la rece:intr-un bol punem laptele rece, de la frigider, cu zaharul si praful de crema, amestecam cu mixerul usor pana se incorporeaza praful de crema dupa care mutam pe o viteza mai mare. Amestecam energic si cand crema a capatat consistenta, adaugam afinele. Mai amestecam 2 minute si crema este gata,va capata o culoare mov de la afine. Cu aceasta crema umplem minitartele. Pentru decor: nuca de cocos, ciocolata menaj. Pe hartie de copt desenam inimioare, topim intai ciocolata neagra si cu coltul unei pungute trasam conturul inimioarelor. Lasam sa se intareasca si apoi topim ciocolata alba si umplem inimioarele. Cand s-au intarit, le dezlipim cu grija si decoram minitartele.


Retete similare