Minitarte

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • 100 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Margarina moale, la temperatura camerei, o mixam pana devine spumoasa. Adaugam apoi zaharul si mixam pana se topeste zaharul si capata o consistenta cremoasa. Adaugam ouale, pe rand si le incorporam. Adaugam apoi faina, esenta de vanilie si bicarbonatul stins cu otet si amestecam amestecam bine pana se omogenizeaza. Impachetam apoi in folie si dam la frigider sa se intareasca.

2. Intindem o foaie de aluat si decupam cercuri cu ajutorul unei forme sau cu un pahar. Foaia de aluat nu trebuie sa fie groasa. Asezam cercurile in formele de silicon si cu mana il presam pe peretii acestora apoi intepam din loc in loc cu o furculita ca sa nu se umfle la copt. Dam la cuptor, la foc mediu si cand s-au rumenit le scoatem din forme.

3. Preparam crema de vanilie astfel: dizolvam amidonul in doua trei linguri de apa rece ca sa nu faca cocoloase apoi il adaugam peste laptele rece. Adaugam ouale si zaharul si punem sa fiarba la foc mic avand grija sa mestecam intruna ca sa nu se lipeasca. Cand a dat in clocot oprim focul, adaugam margarina si esenta de vanilie si incorporam. Mixam 1-2 secunde ca sa omogenizam. Pentru o aroma mai puternica de vanilie va recomand sa folositi pastaie de vanilie. Punem in tarte cate o capsuna taiata cubulete, apoi cu ajutorul unui sprit umplem cu crema de vanilie. Deasupra decoram cu feliute de capsuni.


Retete similare