Minitortulete Lemon

Categorie Prajituri light
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 220 grame      zahar tos
  • 4      oua
  • 250 ml      lapte
  • 230 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Ingrediente blat: 180 g faina, 4oua, 50 g margarina Unirea,120 g zahar, 1 praf de copt,esenta de rom, 1 cicolata calda praf. Preparare blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu margarina topita si se toarna peste albusul batut apoi se omogenizeaza bine. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, esenta de rom si praful de ciocolata calda. Se pune compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 20-30 minute.

2. Ingrediente crema de lamaie: 200 g margarina Unirea pentru Creme, 250 ml lapte, 200 g zahar, 50 g faina, 2 lamai. Preparate: Margarina moale la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul, apoi se adauga sucul de la cele doua lamai. Faina se amesteca cu 50 ml lapte rece, iar restul de lapte se pune la fiert. Cand e aproape sa dea in clocot se adauga faina dizolvata, se pune pe baie marine si se amesteca pana se ingroasa. Se lasa la racit , apoi se adauga cate putin in compozitia de margarina.

3. Asamblare: Pentru decorare folosim frisca, colorant alimentar rosu si galben, 1 lamaie, 1 kiwi, bomboane colorate. Din blat taiem cerculete mici pe care le insiropam cu un sirop fiert din apa, zahar si esenta de lamaie , apoi le umplem cu crema de lamaie. Imbracam minitortuletele in frisca colorata galben si roz si decoram cu fructe si bomboane colorate. Pofta buna!


Retete similare