Mousse de ciocolata cu aroma de vanilie

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 30 grame      unt
  • 500 grame      ciocolata
  • 50 grame      zahar vanilat
  • 150 grame      zahar tos
  • 4galbenusuri buc      oua

Mod de preparare

1. Se pune o oala de apa pe foc. In timp ce apa fierbe se aduga alta oala peste oala cu apa in care este ciocolata si se lasa sa se topeasca pina se face crema. Intre timp batem zaharul cu galbenusul de ou pina se obtine o crema spre alb.

2. Cind sa topit ciocolata se adauga untul si apa, se amesteca totul pina se face o crema fina. Inchidem focul si adaugam crema facuta din galbenusuri si zahar. Intre timp se coace gasbenusul in caldura de la ciocolata. Lasam sa se raceasca totul la temperatura ambienta.

3. Albusul care a ramas il batem cu zaharul vanilat sau cu bara de vanilie pina se face spuma.batem si smintina sa se faca frisca si adaugam totul in continutul de ciocolata.amestecam totul si impartim in pahare;decoram dupa gust:ciocolata in praf sau frisca.


Retete similare