Muffins cu vanilie si fulgi de ciocolata

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Briose
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 30 grame      ciocolata
  • 250 grame      faina
  • 200 ml      lapte
  • 100 grame      margarina Unirea Original
  • 2 buc      oua
  • 1/2 pachet      praf de copt
  • 150 grame      zahar tos
  • 30 grame      zahar vanilat

Mod de preparare

1. Mai intai incingeti cuptorul la 180gade. Frecati spuma margarina cu 75g zahar, apoi adaugati treptat galbenusurile, dupa care adaugati celelalte ingediente(esenta de vanilie, zaharul vanilat, laptele). Albusurile se spumeaza cu 75g zahar. Dupa ce topiti bine zaharul, adaugati faina si praful de copt. Omogenizati bine apoi adaugati albusurile batute.

2. batute.Veti obtine o compozitie usor vascoasa pe care o turnati cu ajutorul unei linguri in forme speciale pentru briose. Deasupra presarati ciocolata amaruie rasa sau fulgi.Le coaceti 15-20 min pana se rumenesc.

3. Le lasati sa se raceasca in forme, apoi le scoateto si leputeti pudra (daca doriti)cu zahar vanilat.Sunt ideale alaturi de o cafea aromata sau un ceai fierbinte . S-aveti pofta!


Retete similare