Muffins cu vanilie si fulgi de ciocolata

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Briose
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 30 grame      ciocolata
  • 1/2 pachet      praf de copt
  • 30 grame      zahar vanilat
  • 150 grame      zahar tos
  • 2      oua
  • 200 ml      lapte
  • 250 grame      faina
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Mai intai incingem cuptorul la 180 grade. Topim margarina intr-un vas ,pe foc mic,apoi lasam deoparte sa se raceasca. Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul tos si esenta de vanilie,apoi se adauga margarina topita racita si laptele. Dupa ce s-a topit bine zaharul, se aduga faina si praful de copt. Se omogenizeaza bine apoi se adauga albusurile batute si ele spuma separat. Se obtine o compozitie usor vascoasa care se toarna cu ajutorul unei linguri in forme speciale pentru briose. Deasupra se presara ciocolata amaruie rasa sau fulgi.

2. Se coc 15-20 min pana se rumenesc. Se lasa sa se raceasca in forme, apoi se scot si se pot pudra (daca dorim)cu zahar vanilat.

3. Sunt ideale alaturi de o cafea aromata sau un ceai fierbinte . Sa aveti pofta!


Retete similare